Vaak denken mensen dat verzekeringen enkel bedoeld zijn voor dure spullen. Heb je bijvoorbeeld een heel dure auto gekocht, dan moet je deze laten verzekeren omdat deze auto heel veel waard is. Deze gedachtengang is in principe niet onjuist, maar wel onvolledig. Een verzekering is namelijk in eerste instantie niet bedoeld om dure spullen te behouden, maar om te voorkomen dat je onverhoopt voor grote uitgaven komt te staan terwijl je het geld daar niet voor hebt. Dat betekent dat ook wanneer je spullen hebt die niet heel veel waarde hebben, ook goed kunt laten verzekeren. In dit artikel willen wij de voordelen van een inboedelverzekering in het bijzonder en van een woonverzekering in het algemeen bespreken. Je zult zien dat wanneer je jezelf goed verzekert, je heel veel problemen kunt besparen. Dat is exact de kracht van een verzekering. 

 

Wat is een inboedelverzekering? 

Als je ergens woont, heb je spullen moeten kopen om je huis mee in te richten. Het maakt hierbij niet uit of dat een bed is of dat het dat ene schilderijtje bij je aan de muur is. Voor jou lijkt het misschien dat deze spullen niet veel waarde hebben, maar wanneer je alles in een keer zou moeten vervangen, kan dat de kosten behoorlijk opjagen. Wanneer zou je je inboedel in een keer moeten vervangen? Wanneer er een ongeluk gebeurt. Denk hierbij aan brand in je huis, aan een forse lekkage waardoor al je spullen doorweekt worden met vies waren. Ook kan het zijn dat er bij je ingebroken wordt waardoor je veel spullen mist. Er zijn tal van redenen te noemen die ervoor kunnen zorgen dat jij de portemonnee moet trekken om forse bedragen op tafel te leggen om de schade te herstellen. Als je je inboedel verzekeren gaat, kun je een beroep doen op je verzekering om deze kosten te dekken. 

 

Zorg voor een goede woonverzekering

Als je een woning huurt, heb je voldoende aan een goede inboedelverzekering. Heb je echter een woning gekocht, dan is het verstandig om ook eens naar de andere woonverzekeringen te kijken. Je kunt bijvoorbeeld eens een blik werpen op de woonverzekering via Univé. Hier vind je ook een opstalverzekering. Deze verzekering dekt de schade die om wat voor reden dan ook ontstaan is aan je woning. Er wordt door je verzekeraar namelijk onderscheid gemaakt tussen schade aan je spullen en schade aan het pand waarin je woont. Sluit je beide verzekeringen af, dan weet je zeker dat je niet in financiële problemen gestort wordt wanneer je het slachtoffer bent geworden van brand, lekkage of wat dan ook. 

 

Sluit je verzekering online af

Wanneer je gelijk je zaakjes goed wilt regelen, kun je even naar de site van je verzekeringsmaatschappij gaan. Hier kun je zien welke verzekeringen er allemaal zijn, in welke varianten deze komen en wat voor jou de beste combinatie is. Met een paar klikken op de muis sluit je je polis vandaag nog af. Doorgaans geldt dat hoe meer verzekeringen je kiest, hoe meer korting je pakt.