Het kan iedereen overkomen: je komt thuis na een lange dag werken en ziet tot je schrik dat je ruiten gebroken zijn. Misschien is er ingebroken, is er een ongeluk gebeurd of is er een harde storm geweest. Hoe dan ook, je zit nu met een vervelend probleem. Wat moet je nu doen? In deze blog geef ik je een aantal tips over wat te doen als je ruiten gebroken zijn.

De eerste stappen

Als je ontdekt dat je ruiten gebroken zijn, is het belangrijk om eerst rustig te blijven. Probeer niet in paniek te raken en neem de tijd om de situatie te overzien. Als er sprake is van inbraak, is het verstandig om direct de politie te bellen. Zorg er ook voor dat je de schade zo snel mogelijk meldt bij je verzekering. Als er geen sprake is van inbraak, kun je zelf de schade opnemen en bepalen wat de volgende stappen zijn.

Erkamp Glas inschakelen

Als je ruiten gebroken zijn, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Een kapotte ruit kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen, zoals glassplinters of tocht in huis. Daarom is het verstandig om een professionele glaszetter in te schakelen, zoals Erkamp Glas. Zij zijn gespecialiseerd in het vervangen van gebroken ruiten en kunnen dit snel en vakkundig voor je oplossen. Bovendien werken zij in de regio Zaandam, dus zijn ze snel ter plaatse.

Voorkom verdere schade

Als je ruiten gebroken zijn, is het belangrijk om verdere schade te voorkomen. Dit kun je doen door de gebroken ruiten af te dekken met bijvoorbeeld een stuk karton of plastic. Zo voorkom je dat er nog meer glassplinters in huis komen en dat er tocht ontstaat. Ook is het verstandig om de ruimte waar de ruiten gebroken zijn af te sluiten, zodat er geen ongewenste gasten binnen kunnen komen. Als je de ruiten laat vervangen door een professionele glaszetter, zoals Erkamp Glas, hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Als je ruiten gebroken zijn, is dat natuurlijk erg vervelend. Maar door rustig te blijven en snel actie te ondernemen, kun je de schade beperken. Schakel altijd een professionele glaszetter, zoals glaszetter zaandam, in om de gebroken ruiten te vervangen. Zo weet je zeker dat het op een vakkundige en veilige manier gebeurt. Hopelijk heb je iets aan deze tips en kun je snel weer genieten van een veilig en heel huis.